Nyelvválasztó

Akciós ajánlat


Thermál Motel Kiskunmajsa
OTP Széchenyi Pihenőkártya
MKB Széchenyi Pihenőkártya

MKB Széchenyi Pihenőkártya

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

További szállás kiválasztásaA megjegyzés maximum 200 karakteres lehet

Thermál Motel Kiskunmajsa

Tartalom

Mire figyeljünk strandoláskor?

2012. augusztus 2. csütörtök

Jonathermál Gyógy- és ÉlményfürdőA nyári időszakban időnk egy részét a strandon töltjük. Egy-két alapszabályt mindenképpen érdemes betartani annak érdekében, hogy ne katasztrófával végződjön a szépen indult nap.


A strandon mindig viszonylag sok emberrel találkozunk. A gyerekek szempontjából nagyon figyeljünk oda arra, hogy mindig tudjuk, merre járnak, esetleg a nagyobbaknak meg is mutathatjuk, hogy hol van a hangosbeszélő, és ha elvesznének, akkor oda menjenek és kérjenek segítséget. A kisebbekkel sajnos már nem ilyen egyszerű a helyzet. Ők erre képtelenek lennének, ezért nekünk szülőknek kell figyelnünk arra, hogy a gyerekek éppen merre járnak, mit csinálnak. Ha azt látjuk, hogy egy kisebb gyermek szülő nélkül bolyong, akkor gondolkodás nélkül siessünk a segítségére, mert lehet, hogy éppen a szüleit keresi.

A beteg emberekre is érdemes jobban odafigyelnünk, illetve az idősebbeket lesegíthetjük a lépcsőkön. Az alkohol már nagyon sok esetben okozott problémát a nyári időszakban. Ügyeljünk arra, hogy ittas állapotban kerüljük a tűző napot, húzódjunk inkább árnyékba, és ha ittas embert látunk igen rossz helyzetben, akkor kérjük a fürdőmester segítségét.

Szinte minden család nagy pakkokkal, csomagokkal érkezik meg a strand területére és sajnos a mai világban érdemes nagyon odafigyelni, hogy értékeinket a nap folyamán hova helyezzük. Ha többen vagyunk a csoportban, családban, akkor nagyon egyszerűen megoldható ez a probléma egy kis szervezéssel. Viszont, ha egyedül vagy esetleg párban érkezünk jobb igénybe venni a strandon lévő értékmegőrzőket. Lehet, hogy ezzel a kis plusz sétával ezreket spórolhat meg az ember a későbbiekben.

Az étkezések tekintetében is érdemes megfontoltan cselekednünk, hiszen tele gyomorral nem igazán jó a csúszdákat használni, illetve a hullámmedencékben ugrabugrálni. Ami egyszer lement az sajnos vissza is jöhet, ezt érdemes alaposan megjegyezni.  Jobb ezt a szórakozást, az étkezések előtti időszakra hagyni és étkezés után pihenjünk meg egy kicsit az árnyat adó fák tövében, vagy a napernyők alatt. Az étkezések során ügyeljünk a mennyiségre és arra, hogy ne együnk összevissza mindent, mert egy gyomorrontás a nagy melegben nem a legjobb nyári időtöltés senkinek sem!